Αγώνες-Σκορ-Τζίροι                Αθλητικά Νέα

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 4-0(1ος Ημιτελικός)


Μπάγερν Μονάχου
: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83' Πισάρο), Ριμπερί (89' Σατσιρί), Γκόμεθ (71' Γκουστάβο)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (83' Βίγια), Μέσι, Αλέξις


Η εντυπωσιακή Μπάγερν κατάπιε τη Μπαρτσελόνα, συντρίβοντάς τη με 4-0. Γκολ και... σκριν από τον Μίλερ που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Βαυαρών. Αμυντικά ανύπαρκτοι οι Καταλανοί, ελπίζουν μόνο στο... θαύμα της Μεγάλης Τετάρτης. Το πλάνο του Γιουπ Χάινκες σαφές και ασυνήθιστο: η μπάλα σε "μπλαουγκράνα" πόδια και ασφυκτική πίεση όταν περνάει τη γραμμή του κέντρου. Με τον Φρανκ Ριμπερί να αγωνίζεται μέχρι και σε θέση ακραίου μπακ όταν αμυνόταν, η επιτυχία ήταν διασφαλισμένη για τους Βαυαρούς. Εάν ο Άριεν Ρόμπεν δεν ήταν... Ρόμπεν κι έδινε πάσα στο τετ α τετ του 2ου λεπτού, το πάρτι στις εξέδρες της "Άλιαντς Αρένα" θα είχε αρχίσει νωρίτερα. Ομοίως, εάν ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κάσαϊ καταλόγιζε πέναλτι στα 2 χέρια στην περιοχή των Πικέ και Αλέξις Σάντσες, με τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων να μην τον πείθουν. Εξίσου αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να πείσει ότι μπορεί να καρπωθεί το οτιδήποτε από αυτό το ματς. Ασύνδετη, με πολλές χαμένες κατοχές εξαιτίας της πίεσης των γηπεδούχων (παρά το τεράστιο ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις) και με μία ανεξήγητη τάση να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Μετά από μία τέτοια φάση και ανεπαρκές διώξιμο, ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 25' και έβαλε δύσκολα στον Τίτο Βιλανόβα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν άλλαξε τίποτα στο ημίχρονο και η Μοίρα τον καταδίκασε. Νέα διαμαρτυρία για χέρι, νέο κόρνερ, νέο γκολ για την Μπάγερν, με τον Μάριο Γκόμεθ από οριακή θέση οφσάιντ να γίνεται ο κορυφαίος Γερμανός σκόρερ (ξεπέρασε τον Μίχαελ Μπάλακ) στα νοκ άουτ του θεσμού. Η αδυναμία των φιλοξενουμένων να βρουν κενό χώρο σε μία άμυνα 10 προσώπων, στην οποία έκανε τάκλιν ακόμα και ο Ρόμπεν, ήταν χαρακτηριστική. Σέρχιο Μπουσκέτς και Τσάβι έμεναν πίσω, Ντάνι Άλβες και Τζόρντι Άλμπα ανέβαιναν πολύ μπροστά και η έλλειψη ισορροπίας στο κέντρο έδινε διαρκώς τροφή στους... αδάμαστους παίκτες της Μπάγερν. Οι αντεπιθέσεις συνέχισαν και έπιασαν τόπο στο 73ο λεπτό, όταν ο Ρόμπεν, ευνοημένος από ένα τάκλιν βγαλμένο από... ράγκμπι του Μίλερ στον Άλμπα, πλάσαρε πανέμορφα τον Βίκτορ Βαλδές για το 3-0. Το βαυαρικό πάρτι δεν είχε τελειωμό. Με τον Λουίζ Γκουστάβο αντί του Γκόμεθ να ενισχύει την ανασταλτική λειτουργία, όλα έγιναν πιο εύκολα για την Μπάγερν απέναντι σε μία αποσβολωμένη πρωταθλήτρια Ισπανίας (σε λίγες ημέρες). Ένα τετ α τετ του Μίλερ προειδοποίησε για τη συνέχεια και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο MVP της Μπάγερν στο παιχνίδι πλάσαρε από κοντά τον Βαλδές και "σφράγισε" την πρόκριση για την ομάδα του Χάινκες από το πρώτο παιχνίδι.

MVPΣημείωσε 2 γκολ, έβγαλε την ασίστ για ακόμα ένα και έθεσε νοκ άουτ τον... αντίπαλο αμυντικό στο γκολ του Ριμπερί. Ο Τόμας Μίλερ τα έκανε όλα, θα μπορούσε να κάνει και χατ τρικ εάν ήταν εύστοχος σε ένα τετ α τετ με τον Βαλδές και σκοράροντας κόντρα σε όλους τους αντιπάλους της Μπάγερν στο θεσμό, την οδηγεί εκ του ασφαλούς στον τελικό.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου